Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Ravioli cu dovleac, ricotta si coulis de pere by chef Nicolai Tand

Ravioli cu dovleac, ricotta si coulis de pere by chef Nicolai Tand
Ravioli cu dovleac, ricotta si coulis de pere by chef Nicolai Tand Ravioli cu dovleac, ricotta si coulis de pere by chef Nicolai Tand Ravioli cu dovleac, ricotta si coulis de pere by chef Nicolai Tand Ravioli cu dovleac, ricotta si coulis de pere by chef Nicolai Tand

Porții

4

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru aluat:
• Faina – 200 g
• Oua – 2 buc
• Apa – 1 lingura
• Sare – ½ lingurita
• Ulei de masline – 1 lingura

Pentru umplutura:
• Dovleac - 200 g
• Ricotta – 100 g
• Miere – 1 lingura
• Scortisoara – 1 lingurita rasa
• Smantana de gatit – 50 ml
• Galbenusuri – 2 buc
• Unt de arahide – 1 lingura

Pentru Coulis:
• Pere – 2 buc
• Zahar – 2 linguri
• Scortisoara – 1 varf de cutit
• Ghimbir ras – 1 varf de cutit

Pentru servire:
• Nuca
• Zmeura
• Scortisoara

Mod de preparare

  • Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea;
  • Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, apa si uleiul de masline deasupra;
  • Incorporeaza treptat faina in timp ce bati ouale cu o furculita;
  • Framant-o pana obtii un aluat omogen;
  • Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider cca 30 min;
  • Coace dovleacul in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt;
  • Scoate-l, lasa-l putin sa se raceasca si adauga-l in Vacuum Blender-ul Ozen;
  • Pune mierea, scortisoara, smantana de gatit, galbenusurile, ricotta si untul de arahide; 
  • Activeaza functia “Auto” si lasa compozitia la blendat;
  • Deschide supapa si scoate compozitia in recipientul de rezerva Ozen;
  • Videaz-o;
  • Curata perele, taie-le bucati si pune-le in cca 1 litru de apa si 2 linguri de zahar, la foc foarte mic;
  • Lasa-le acolo cca 1 ora – in ultimile 20 de min, adauga si ghimbirul;
  • Scoate-le din sirop si pune-le in Vacuum Blender-ul Ozen – adauga si scortisoara;
  • Activeaza functia “Auto” si lasa compozitia la blendat;
  • Intinde aluatul de paste cu ajutorul unui sucitor sau cu o masina de paste, pana aluatul devine ff subtire, usor transparent;
  • Taie aluatul in 2 buc;
  • Scoate compozitia din recipientul Ozen si pune din loc in loc pe una din bucatile de aluat de paste;
  • Adauga cealalta bucata de aluat deasupra; 
  • Taie cercuri de ravioli cu ajutorul unui inel de garnitura, si cu o furculita apasa din loc in loc pentru a le sigila mai bine, dar si pentru un aspect mai frumos;
  • Incinge apa pe foc si fierbe ravioli;
  • Serveste-i cu nuca macinata deasupra, coulis de pere, zmeura si scortisoara pudrata;
Comentarii (0) pentru Ravioli cu dovleac, ricotta si coulis de pere by chef ...

Fii primul care lasa un comentariu!