Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Paste cu pesto de rucola by Chef Nicolai Tand

Paste cu pesto de rucola by Chef Nicolai Tand

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Paste farfalle, ½ cutie pentru 2 portii (250g)
• 3 catei de usturoi
• Parmezan calup
• Rucola – o caserola, 125g
• 50g masline verzi
• 50g masline negre
• 10 rosii cherry (200 g)
• 100g branza feta
• Ansoa, o conserva (70g)
• Ulei de masline
• Unt
• Sare
• Piper

Mod de preparare

  • Se aleg cateva fire de rucola si se pastreaza intr-un servetel umed pentru a ramane proaspete.
  • Restul de rucola se pune in vasul Vacuum Blender OzenHB300RE cu mixare in vid, impreuna cu 3 catei de usturoi, ulei de masline, parmezan ras, sare si piper.
  • Se apasa butonul „AUTO”, astfel Ozen se seteaza pe programul automat format din 3 etape: de vacuum pentru crearea starii de vid prin scoaterea aerului din recipient, urmat de 5-6 pulsatii si ulterior mixarea in stare de vid.
  • Pesto va avea astfel o culoare intensa si o aroma puternica.
  • Cand sosul este gata, se deschide supapa de vidare, se indeparteaza cana din aparat si se pastreaza la rece. Culoarea isi va pastra prospetimea chiar si dupa cateva ore de pastrare la rece.
  • Aceasta reteta este ideala pentru momentele in care avem musafiri la masa si nu vrem sa petrecem mult timp in bucatarie. Ne ramane doar sa pregatim pastele cand vin invitatii.
  • Se pune o oala cu multa apa la fiert, se adauga sare in cantitate generoasa. Pastele vor absorbi exact cantitatea de care au nevoie, asa ca nu trebuie sa ne facem griji ca am pus prea multa.
  • Se adauga pastele atunci cand apa clocoteste. Suntem atenti la timpul mentionat pe ambalajul pastelor.
  • In timp ce pastele fierb, amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn.
  • Se scurg pastele si se lasa sub jet de apa rece ca sa se raceasca.
  • Cand s-au racit, punem pastele intr-un bol mare si adaugam putin ulei de masline sau unt, sare, piper.
  • Punem si sosul pesto si amestecam
  • Punem pastele pe farfurie, adaugam masline, branza feta sfaramata, rosii cherry taiate in jumatati, parmezan fasii subtiri (taiate cu economul sau cu un cutit special), bucati de ansoa (scurs in prealabil de surplusul de ulei pe un servetel)
  • Se decoreaza cu rucola proaspata, pe care am pastrat-o la inceput in servetel umed.
  • Mai adaugam putin pesto pentru savoare si decor. 

Pofta buna!
Chef Nicolai Tand